Communicatie (DISC)

Ieder mens heeft een unieke manier van communiceren. Dat komt tot uiting in hoe we onze vrije tijd invullen, hoe we ‘onze eigen batterij opladen’, hoe we leren, of we veel of weinig vrienden hebben en ook in onze humor. Hoe kom jij als ouder over bij je kind? Wij gaan ervan uit dat de ander ons begrijpt als wij iets vragen of uitleggen. In de praktijk blijkt dit alleen vaak niet het geval te zijn. Inzicht ontwikkelen in je voorkeursstijl van communiceren is behulpzaam in effectieve communicatie met je kind. Het heeft invloed op het hele gezin. Een directe, enthousiaste, conflict-vermijdende of zorgzame benadering naar je kind, heeft met je eigen communicatiestijl of gedragsstijl te maken.

DISC-analyse

Het is mijn passie om kinderen al op jonge leeftijd een positieve identiteit te zien ontwikkelen. Lastig gedrag van je kind (zoals veel huilen, slecht luisteren, of driftig, stil of teruggetrokken zijn) is soms moeilijk te begrijpen. Als ouder heb je een belangrijke rol in de communicatie met je kind. Je hoort de woorden die je zelf of je kind zegt. Je kind ziet ook de communicatie die je niet met woorden uit, hoe legt hij dat uit? Ik wil je helpen om te ontdekken wat je in de sleur van elke dag over het hoofd kunt zien. Bewustwording van wederzijdse communicatie leidt tot een betere relatie met je kind. Mijn coaching richt zich om die reden op jou als ouder. Ontdekken hoe je als ouder, in je kracht en communicatie, je kind kunt helpen. Gezonde gezinnen bieden kinderen een waardevolle en betrouwbare ondersteuning voor hun ontwikkeling. Het biedt nieuwe kansen voor jezelf en je gezin. Oudercoaching opent nieuwe deuren.

Wat heb ik te bieden?

  • Een DISC-analyse met een eenmalig ondersteunend gesprek van een uur. 
  • Wil je je de verschillende communicatie- en gedragsstijlen effectiever en praktisch eigen maken, dan volgen er nog twee gesprekken aan de hand van een werkboek. 
  • Een persoonlijke DISC-analyse en verdere training over communicatie- en gedragsstijlen samen met andere ouders.
  • Wil je onderzoeken of dit wat voor je is?

Ik bied ook kennismakingstrainingen voor groepen aan. Stuur mij een mail via het contactformulier. Welke wensen heb je? Ik neem contact met je op en samen stemmen we af wat ik voor jou kan betekenen. Je kunt ook telefonisch contact met mij opnemen.

Interaction4harmony
  • Ontdek jouw eigen, unieke manier van communiceren
  • Ontdek de sleutelpositie die je hebt in de communicatie met je kind
  • Ontdek hoe je jouw kind kunt leren met emoties om te gaan
Training en coaching
  • Leer kijken naar de signalen die je kind laat zien
  • Leer luisteren naar de boodschap achter de woorden
  • Leer door een ontwikkelingsgerichte en oplossingsgerichte aanpak
Contact

Interaction4harmony
Ridderspoor 11
3871 JE Hoevelaken
0652410523
info@in4h.nl
Facebook
LinkedIn
KvK 56832265

© Coachingspraktijk Interaction4harmony