Floorplay

FloorPlay is een methode om als ouder spelenderwijs de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Je leert door plezierig en gericht samen te spelen een interactie op gang te brengen die behulpzaam is voor een gezonde communicatie tussen jou en je kind. Je leert dit op allerlei manieren en in dagelijkse situaties.

Met baby’s en peuters communiceren we vooral door middel van lichaamstaal, intonatie en vaak grappige zinnetjes die we uitspreken. Veel kinderen reageren hierop.  Als ouder geniet je van de interactie die zo ontstaat en zich steeds verder ontwikkelt. Alleen niet bij alle kinderen is die ontwikkeling in interactie vanzelfsprekend. Soms is dat vrij snel duidelijk, maar in sommige gevallen ontdek je dat pas rond de anderhalf jaar of zelfs later. Zonder je er bewust van te zijn ‘praat’ je al gauw minder met kinderen die moeizaam of niet reageren. Toch is juist die interactie tussen jou en je kind broodnodig voor zijn of haar ontwikkeling.  Zowel op sociaal, emotioneel als intellectueel gebied. Met de FloorPlay-methode wil ik je coachen op een natuurlijke manier, via spel, de interactie met je kind op gang te helpen. Je leert oog te hebben voor wat je kind interesseert en je krijgt handreikingen hoe je het spel van je kind kunt volgen. Via gericht spel stimuleer jij je kind om interactie met jou te hebben. Je kind zal een stimulans krijgen zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied en jij als ouder, zult met plezier genieten van het spel en de communicatie die hierdoor op gang komt.

Deze methode is met name geschikt voor jonge kinderen (0-7 jaar) met achterstanden of problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Denk hierbij onder meer aan autisme spectrum stoornissen (ASS).

Wat heb ik te bieden?

  • Een aantal sessies waarin ik je coach in FloorPlay. Het spel dat gespeeld wordt, is het uitgangspunt voor verdere verdieping en ontwikkeling in de interactie tussen ouder en kind. Het doel: de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Stuur mij een mail via het contactformulier. Welke wensen heb je? Ik neem contact met je op en samen stemmen we af wat ik voor jou kan betekenen. Je kunt ook telefonisch contact met mij opnemen.

Interaction4harmony
  • Ontdek jouw eigen, unieke manier van communiceren
  • Ontdek de sleutelpositie die je hebt in de communicatie met je kind
  • Ontdek hoe je jouw kind kunt leren met emoties om te gaan
Training en coaching
  • Leer kijken naar de signalen die je kind laat zien
  • Leer luisteren naar de boodschap achter de woorden
  • Leer door een ontwikkelingsgerichte en oplossingsgerichte aanpak
Contact

Interaction4harmony
Ridderspoor 11
3871 JE Hoevelaken
06 - 11065275
info@in4h.nl
LinkedIn
KvK 56832265
Privacy Statement

© Coachingspraktijk Interaction4harmony   |   Webdesign: Web Made Easy