Trainingen

Opvoeden is een continu proces waar je met plezier en voldoening mee bezig kunt zijn, maar wat je soms ook moeite en stress geeft. Aan de basis van onze relaties en gesprekken staat communicatie. Communicatiedeskundigen schatten dat onze woorden ongeveer 10% van onze communicatie vormen, 30% wordt gevormd door onze intonatie en andere geluiden en 60% door onze lichaamstaal. Als volwassenen gaan we vaak grotendeels op woorden af. De lichaamstaal die kinderen gebruiken, vertelt ons veel meer. Onze houding en de intentie waarmee wij luisteren naar onze kinderen, kan een open of juist een defensieve houding oproepen bij hen. Kinderen interpreteren onze non-verbale communicatie, het is de allereerste interactie die op gang komt vanaf de geboorte. In mijn trainingen wil ik je helpen om bewuster met je kind te communiceren. Je helpen om te ontdekken wat je kind werkelijk wil zeggen en wat er leeft in je kind. Het gevolg is effectief gaan communiceren met je kind, waarbij samenwerking en wederzijds begrip voorop staat. Je ontdekt dat met de huidige kennis van ons brein, bepaalde boodschappen die wij logisch vinden, niet begrepen kúnnen worden door je kind. Hoe kunnen we onze kinderen helpen in het leren omgaan met emoties? Problemen worden omgedraaid  in kansen en uitdagingen, met als resultaat een meer harmonische interactie in jullie relatie. Op die manier staat plezier in opvoeden steeds meer voorop.

In mijn trainingen en workshops maak ik gebruik van een oplossingsgerichte en vooral ontwikkelingsgerichte aanpak. In overleg kunnen we afspreken welk onderwerp centraal staat.

Wat heb ik te bieden?

  • Themalezingen voor (grote) groepen. 
  • Interactieve trainingen met een kleinere groep ouders van een aantal avonden of dagdelen. 

Stuur mij een mail via het contactformulier. Welke wensen heb je? Ik neem contact met je op en samen stemmen we af wat ik voor jou kan betekenen. Je kunt ook telefonisch contact met mij opnemen.

Interaction4harmony
  • Ontdek jouw eigen, unieke manier van communiceren
  • Ontdek de sleutelpositie die je hebt in de communicatie met je kind
  • Ontdek hoe je jouw kind kunt leren met emoties om te gaan
Training en coaching
  • Leer kijken naar de signalen die je kind laat zien
  • Leer luisteren naar de boodschap achter de woorden
  • Leer door een ontwikkelingsgerichte en oplossingsgerichte aanpak
Contact

Interaction4harmony
Ridderspoor 11
3871 JE Hoevelaken
06 - 11065275
info@in4h.nl
LinkedIn
KvK 56832265
Privacy Statement

© Coachingspraktijk Interaction4harmony   |   Webdesign: Web Made Easy